Çöpten Çıkan Disklerden 5 bin FETÖ’cü Deşifre Edildi!

Arşiv

“Mahrem imam”ın çöpe attığı şifreli diski siber uzmanlar çözdü ve 5 bin FETÖ’cü deşifre oldu. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra Jandarmadaki mahrem yapılanmaya yönelik olarak yapılan operasyon sırasında “Marmara Bölge İmamlığı”nı yapan Nihat Keskin, evinin yangın merdiveni boşluğu ile çöp kutusuna flaş bellek ile SD kart attı. Çöpten ele geçirilen bu bellekler, Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyetin Siber ve Terör Daire Başkanlıkları tarafından oluşturulan siber uzmanlar ekibi tarafından tam 4 yıl sonra çözüldü.

ŞİFRE KIRILDI, DEŞİFRE TAMAMLANDI

SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre, özel programlarla şifrelenen disklere yanlış şifre girildiğinde içerisindeki veriler siliniyordu. Ancak oluşturulan siber uzmanlar ekibinin, kartların şifresini kırmayı başarmasıyla birlikte önemli bilgilere ulaşıldı ve FETÖ’nün mahrem yapısına ciddi bir darbe vuruldu. Elde edilen verilerden, aralarında aktif görevlilerin de bulunduğu 4 bin jandarma personeli ile binden fazla mahrem imam deşifre edilmiş oldu.

Bu gelişme üzerine Ankara’da peş peşe operasyonlar başlarken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da Türkiye Büyük Millet Meclisinde vekillere özel olarak anlatmak istediği Jandarmadaki mahrem yapılanma soruşturmasının da bu soruşturma kapsamındaki bilgiler olduğu öğrenildi.

MARMARA BÖLGE TEMSİLCİSİ DEŞİFRE EDİLDİ

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün Jandarma yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalarda darbe girişiminden iki ay sonra FETÖ elebaşı Gülen’e doğrudan bağlı olarak konumlanan örgütün sözde Türkiye Jandarma imamına bağlı “Marmara Bölge Temsilcisi” Nihat Keskin deşifre oldu.

2016 yılı Eylül ayında İstanbul Bahçelievler Kudret Saraçoğlu İlkokulunda matematik öğretmeni olarak görev yaptığı belirlenen Keskin’in adresi tespit edildikten sonra adresine baskın yapıldı. Polislerin eve girdiği sırada mahrem imam, apartmanın yangın merdivenleri boşluğunda bulunan çöp kovasına bazı malzemeler attı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından giriş kapısının sağında bulunan çöp kovası içerisinde hafıza kartları bulundu. Kartların birinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunan örgüt mensuplarının ifadeleri çıkarken diğer dijital veriler şifreli olduğu için açılamadı.

JANDARMA MENSUPLARINA EMİR VERİYORDU

Örgütün şifreli mesajlaşma programı “ByLock” kullanıcısı da olan Keskin’in örgütün üst düzey yöneticisi olduğu, Jandarma teşkilatına elemen sızdırdığı, yükselmelerini sağladığı ve sınav sorularını verdiği belirlendi. Marmara bölgesindeki tüm sivil ve jandarma personeli örgüt mensuplarını komuta yetkisi olduğu belirlenen Keskin’in örgütün amacı doğrultusunda örgüt üyelerine görev ve emir verdiği böylece darbe girişimine kalkışma suçunu işlediği de belirlendi.

SİBER UZMANLAR DİJİTAL VERİLERİ ÇÖZDÜ

3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Keskin, inkara sarılarak örgüt faaliyetlerini kabul etmedi. Çöp kutusuna attığı ve yanlış şifre girildiğinde içeriğindeki bilgiler silinen dijital verilerin ise Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Siber ve Terör Daire Başkanlıklarında oluşturulan siber uzmanlar ekibi tarafından çözülmesi için çalışma başlatıldı. 4 yıl süren çalışmalar sonrasında şifreli disklerin içeriğine ulaşıldı. Disklerin şifrelerinin çözülmesiyle birlikte Jandarmadaki FETÖ yapılanmasının büyük bir bölümü açığa çıktı.

ŞİFRELİ DİSKLERDEN 5 BİN ÖRGÜT ÜYESİ DEŞİFRE OLDU

Ele geçirilen materyallerin incelenmesi sonrasında Marmara Bölge İmamı olan Keskin’in, örgüt abileri tarafından Jandarma personelleri hakkında kendisine getirilen bütün bilgileri dijital veri hâline dönüştürerek şifreli programlarla disklerde sakladığı belirlendi. Yüzde 50’ye yakını çözülen disklerden elde edilen verilerle, 4 bini jandarma personeli olan 5 bin FETÖ üyesi deşifre edildi.

OPERASYONLAR BAŞLADI

Geçen yıl 6 Kasım’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ilk etabı yapılan operasyonlarda şifreli verilerden isimleri çıkan Jandarmadaki mahrem abilerden 73’ü hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan örgütün 73 sivil imamından 60’ı itirafçı oldu. İlk kez bir operasyonda yüzde 82 gibi büyük bir itirafçı oranı çıktı. Soruşturma birimleri, disklerdeki verilerin net olması nedeniyle gözaltına alınan zanlıların cezadan kurtulamayacağı için etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirtti. Operasyonların ikinci etabında ise Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilen 1 yarbay, 1 binbaşı, 4 yüzbaşı, 17 üsteğmen, 2 teğmen, 17 astsubay, 22 askeri öğrenci ile 2’si mahrem imam olan 66 şüpheli Ankara merkezli 25 ilde 29 Ocak’ta gözaltına alındı.

Kaynak: Sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir